Web Analytics
Profesyonel Ofis Temizliği Nedir ?

Profesyonel Ofis Temizliği Nedir ?


Ofis Temizlik Hizmeti

Evimizden sonra en fazla vakit harcadığımız yer ofislerimiz, çalıştığımız alanlardır. Evimiz kadar temizliğine dikkat etmediğimiz takdirde bir çok hastalığa davetiye çıkartabilir. Gün içerisinde bir çok kişinin gelip gittiğini unutmamalı ve sürekli temas halinde bulunduğumuz eşyalarımızın temizliğine önem vermeliyiz. Ayrıca temiz ve düzenli bir iş yerinde çalışmanın verimliliği artırdığı da çalışmalarca ispatlanmıştır. Telefonlarımız, bilgisayarlarımız, kalemlerimiz gibi sık temas ettiğimiz eşyalarda özellikle dikkat edilmesi gereken ve titiz bir temizliğin yapılması gerektiği bir iştir. Ofis temizliğine karar verdiğimizde gerekli hassasiyeti sağlayan, isteklerimizi karşılayabilecek profesyonel ofis temizliği yapan firmaları ve uygun temizlik şirketlerini tercih etmeliyiz. Firmayı seçtikten sonra temizliğin yapılacağı saatleri belirlemelisiniz ve bu saatler mesai saatleri dışında veya hafta sonu olarak tercih edilmelidir. Ertesi gün işe başladığında çalışanlar eşyalarını bıraktığı yerde bulmalı ve temiz bir çalışma ortamında işlerine devam etmelidir. Peki ofis temizliği nasıl olmalıdır veya ofis temizliği nasıl yapılır gibi sorularınızın cevaplarını birkaç cümle ile özetleyelim.

Öncelikle temizliğe başlarken etraftaki çöpler toplanmalıdır, çöp kutuları boşaltılmalı yeni temiz çöp poşetleri takılmalıdır, ayak altında olan atılacak malzemeler ortadan kaldırılmalıdır.

Sonraki aşama olarak tüm alanlar özellikle masa altları gerekliyse fırça yardımıyla silinmeli, üzerine profesyonel ekipmanlar ile süpürülmelidir. Süpürme işleminin ardından zemine uygun ıslak temizlik yapılmalı yerler silinmelidir. Halı kaplı zeminlerde uygun vakumlama işlemi parke kaplı zeminlerde ise süpürme işlemi ardından nemli vileda/mop gibi yardımcı araçla paspas işlemi yapılmalıdır.

 Bir sonraki aşama olarak da uygun bezler ve kimyasallar kullanılarak masa üstleri, bilgisayarlar, sürekli temas edilen telefonlar, kalemler gibi küçük malzemeler dahil uygun dezenfektan ve kimyasallarla detaylıca silinmeli, toz alma işlemi yapılmalıdır. Her hangi bir eşya atlamadan tablo, bitki yaprakları, dolaplar ve diğer aksesuarlar detaylıca silinmelidir. Yüzeyleri ıslak bezle silindikten sonra kuru bezle üzerinden geçilmelidir. Eşyalar ve dosyalar tekrar eski yerlerine yerleştirilerek ilk bulunduğu halinde bırakılmasına özen gösterilmelidir.

Son olarak da kontrol yapılmalıdır, personel yaptığı temizliği kontrol etmeli açık cam, lamba vs. varsa kapatmalı ve kapı kollarını silerek çıkış yapmalıdır. Ek olarak mutfak ve tuvaletlerin temizliğinde de ayrı ekipmanlar ve kimyasallar kullanılmalıdır. Bu alanların temizliği günlük olarak yapılmalı ve hijyen konusunda hassas olunmalıdır.

 Ofis temizliğinde ofisinizi büyüklüğü, eşyaların yoğunluğu gibi detaylar önemlidir ve fiyatta değişkenlik gösterebilir. Firmamızın İstanbul Ofis temizlik firmaları arasında öncü olduğunu belirtirken işimizi özenle yaptığımızı ve ekibimiz ve ekipmanlarımıza güvendiğimizi eklemek isteriz. Temizlik konusuna siz de bizim kadar önem veriyor ve titiz davranıyorsanız firmamız ile dilediğiniz saatte iletişime geçmekten çekinmeyin.

Bir profesyonel İle Çalışmak İstermisiniz ?

Uzman personel kadromuz, uzun yıllar sektör tecrübesi ve dahası için...

Hemen Bize Ulaşın.